top of page

za 13 jul

|

Amsterdam

AKONO + Workshop Bodypercussie

Een muzikale vertelling 6+ voor de hele familie + Body Percussion Workshop Verteld en gezongen door Izaline Calister, uitgevoerd door het Leerorkest Zuidoost.

AKONO + Workshop Bodypercussie
AKONO + Workshop Bodypercussie

Tijd en locatie

13 jul 2024, 14:00 – 15:30

Amsterdam, Prinsengracht 756, 1017 LH Amsterdam, Nederland

Over het evenement

Muziek (maken) heeft een functie en een betekenis voor individuen en gemeenschappen. Muziek verbindt,  geeft plezier en troost en is een uitdrukkingsmiddel. Vanuit die visie neemt het Leerorkest haar  verantwoordelijkheid. Zij leren kinderen zowel op een instrument te spelen als muziek in de context te  plaatsen. 

Het verhaal over Akono speelt zich af tijdens een lange en hele nare periode in onze  geschiedenis waarin ontelbare verschrikkelijke dingen zijn gebeurd. Op grote schaal werden mensen tot slaaf  gemaakt, verkocht en gedwongen om onder vreselijke omstandigheden zwaar werk te doen! Deze periode, ook  al is het meer dan 150 jaar geleden, heeft nog steeds veel invloed op het dagelijks leven, nu, hier om ons heen,  met name voor nakomelingen van tot slaafgemaakten. 

KOHA biedt het Leerorkest graag de mooie locatie De Duif aan met zijn prachtige akoestiek om het verhaal van Akono aan een groot publiek te laten horen.

In de uitvoering zal Akono zelf vertellen over hoe hij uit Afrika bij zijn familie wordt weggehaald, tot  slaafgemaakt en onder vreselijke omstandigheden naar Curaçao wordt vervoerd. Hij heeft ongeveer de leeftijd  van de Leerorkestkinderen.  In de liedjes zingt hij over zijn emoties. Want het lijkt misschien vreemd om bij slavernij te denken aan muziek  en dans. Toch was dit een zeer belangrijk onderdeel van de overlevingskracht van de tot slaafgemaakten.  Zonder de verschrikkingen te  vermijden is gekozen voor een verhaal van kracht en hoop. Het is een verhaal met een toekomst, ook al is dit in  werkelijkheid lang niet altijd zo verlopen. Omdat de afschaffing van de slavernij een belangrijk onderwerp is voor iedereen over de hele wereld en we  het thema vrijheid breed willen uitdragen, zijn de liedjes en muziekstukken uit alle windstreken, van over de  hele wereld. 

Het publiek wordt bij de voorstelling en het verhaal betrokken door een workshop bodypercussion door Dununba. Slaven mochten tijdens het werk niet met elkaar praten, maar wisten toch door middel van stampen, klappen en slaan met elkaar te communiceren.  Geen stokken, trommels of bellen; voor deze workshop heb je alleen je eigen lichaam nodig. Het publiek en de orkestleden maken in no time een lekkere beat! 

Verteld en gezongen door Izaline Calister.

Geschreven door Paulette Smit. 

Liedjes en muziekstukken door Michiel van Vliet.

Tekeningen van Guida Joseph. 

Workshop door Dununba.

Tickets

 • Toegangskaart AKONO

  Verkoop eindigt op: 13 jul, 14:30

  De deuren gaan open om 13.30 uur en we starten om stipt 14.00 uur met het programma. Eindtijd is 15.30 uur.

  Van € 12,50 tot € 20,00
  • € 20,00
   Btw: btw inbegrepen
  • € 12,50
   Btw: btw inbegrepen

  Totaal

  € 0,00

  Deel dit evenement

  bottom of page