top of page

Over
KOHA


 

KOHA brengt getalenteerde jongeren uit de klassieke muziek samen en laat zien dat afkomst en leeftijd bij klassieke muziek geen rol speelt.

 

Dat doet KOHA door met haar netwerk een platform

te bieden waar jong talent niet alleen de eerste stap richting klassieke muziek kan zetten, maar zich gedurende de jaren ook op een authentieke manier

kan ontwikkelen.

Onze wens is het om aan een zo breed mogelijk publiek te laten zien hoe veelzijdig en mooi klassieke muziek in het heden kan zijn. Hierbij is de hoofdrol weggelegd

voor de jeugd van tegenwoordig, als individu of

side-by-side met de grote meesters van nu.

-8b2h6Zo.jpeg
1O6DlSfY.jpeg

WAT WE DOEN

OVER KOHA

In gesprek met oprichtster en artistiek leidster Tatiana Chevtchouk en zakelijk leidster Marcha Thiagarajah-Hendriks. 

Ml07QIvs.jpeg

WAAR WE VOOR STAAN 

INSPIRATIE

Inspireren met klassieke muziek, dat is onze intrinsieke motivatie. Inspiratie is de drijfveer voor het ontstaan van KOHA en komt terug in alles wat we doen. Ook al weet bijna iedereen wat klassieke muziek is, lang niet iedereen heeft de mogelijkheid gehad om in contact  te komen met de puurheid en identiteit van klassieke muziek.  

 

 KOHA wil jonge musici inspireren om tijdens het spelen van de muziek hun eigen verhaal te vertellen. Hun karakter en passie aan het publiek te laten zien en zich zo op de meest authentieke manier te onderscheiden. Spelen zonder competitie, zonder concurrentie, in open zalen, op openlucht podia, net iets anders dan gewend.

De inspiratie werkt op deze manier twee kanten op:

Het inspireert jonge mensen in aanraking te komen met de kunst van de klassieke muziek. Én het inspireert het publiek om (weer) kennis te laten maken met de schoonheid van de klassieke muziek. Op plekken die ze kennen, zonder maatschappelijke drempel.

VERBINDING

Wij zijn ervan overtuigd dat door het creëren van een warme en dynamische sfeer zonder competitie-element de individuele ontwikkeling van jonge musici bevorderd wordt. We willen een omgeving bieden die niet alleen inspirerend werkt, maar ook de mogelijkheid biedt om verbindingen tot stand te laten komen, die nog jarenlang op een positieve manier invloed kunnen hebben. 

Studeren op conservatoria is natuurlijk cruciaal voor muzikale ontwikkeling, maar  medestudenten kunnen ook concurrenten worden. Met KOHA willen wij een inclusieve omgeving creëren, een omgeving waar concurrentie niet bestaat. Een omgeving waar je de tijd en ruimte krijgt om met elkaar in gesprek te gaan, je kwetsbaar te mogen opstellen en waar je ook weleens buiten de randjes mag kleuren.  Zo ontstaan langdurige en betekenisvolle muzikale vriendschappen.

Wij zijn ervan overtuigd dat deze ingrediënten de basis bieden voor het creëren van verbinding. Naast de jonge talenten, zullen ook de meesters hiervan profiteren, die door middel van hun mentor rol ook weer verbinding kunnen maken met een nieuwe generatie musici. Tenslotte zal dit leiden tot verbinding met het publiek en een sfeer creëren waar iedereen zich welkom kan voelen en ook welkom is.

PASSIE

Als er één kernwaarde is, die de mensen niet alleen voelen als ze in aanraking komen met KOHA, maar die ook als dé rode draad te herkennen is dan is het passie.
Passie voor de muziek, passie voor de mensen, passie voor kennis, passie voor samenwerkingen en passie voor het publiek.


KOHA is geïnitieerd door een pianiste die ervoor bekend staat dat zij elke noot die zij voelt ook het publiek laat voelen. Zij gelooft er sterk in dat de kwaliteit van muziek stijgt door het tonen van passie en emotie. Zo deelt zij dit niet alleen met het publiek, maar met elke leerling van haar pianoschool.

 

Sinds dag één wordt zij vergezeld door haar partner in de stichting die zeer gepassioneerd is over educatie en het ondersteunen van kinderen en jongeren. Zij is verantwoordelijk voor de organisatie van alle programma's, concerten en events. Iedereen die haar kent weet, dat ze door haar passie zo wat alles voor elkaar krijgt.

De passie van deze twee vrouwen is zo aanstekelijk dat je snel zult merken dat alles en iedereen bij KOHA, de teams, de partners en de musici vrij snel met dezelfde passie aan de slag gaan. 

TOEGANKELIJKHEID
 

Alle concerten, het openlucht festival en de events hebben als hoogste prioriteit om voor iedereen toegankelijk te zijn. Dit kan zich op verschillende manieren uiten: de vrije toegang zonder entreegeld te moeten betalen, doordat we soms onze thuisbasis verlaten om andere stadsdelen te bezoeken of door het laagdrempelig maken van het deelnemen bij bepaalde programma's. 

 

KOHA's thuis is het Amstelveld in Amsterdam, maar de  roots gaan buiten Amsterdam. Hierdoor is onze mindset grenzeloos en hechten we belang in het investeren in internationale muzikale vriendschappen. We willen bijdragen aan een grenznloze mindset bij jonge musici door het samenwerken en leren kennen van verschillende mensen, met verschillende achtergronden, uit verschillende culturen. Inclusiviteit en geweldvrije, open communicatie heeft voor ons hoogste prioriteit.

KWALITEIT


De jonge musici zijn de toekomst van de klassieke muziek. Zij brengen deskundigheid mee, talent, kennis & een hoge muzikaliteit. KOHA wil voor deze talenten en podium van hoge kwaliteit bieden. Wij werken continue aan de kwaliteit van onze programma's, de samenwerkingen en het netwerk om aan de jonge musici een podium te bieden welk niet alleen als springplank dient, maar ook een opleidende factoor kan bieden. 

bottom of page