top of page

Steun
KOHA


 

of

Met KOHA hebben we in de afgelopen 10 jaar zoveel jonge talenten kunnen begeleiden en supporten, dat we inmiddels gegroeid zijn tot een belangrijk podium voor jong klassiek talent.

KOHA ontvangt geen structurele steun van overheden of fondsen en moet daarom ieder project afzonderlijk mogelijk maken uit bijdragen van donateurs en fondsen. Jouw steun is daarbij onmisbaar!

KOHA is in het bezit van de culturele ANBI-status, waardoor particulieren in hun aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van hun gift mogen aftrekken (onder voorwaarden).

De Vrienden van KOHA zijn donateurs die jong klassiek talent een warm hart toedragen en hiervoor jaarlijks een financiële bijdrage doen.

Met dit initiatief kan jong klassiek talent zich op een informele, maar nog steeds muzikale manier verbinden met hun publiek. Ook geeft dit KOHA de financiële middelen om alle programma's voor jonge musici en hun ontwikkeling te kunnen ondersteunen.

Wil ook jij bijdragen aan onze missie om jonge klassieke talenten een podium te bieden dat niet alleen voor verbinding zorgt, maar ook kansen biedt?
 

VRIEND VAN KOHA worden kan op volgende manieren: 
 

 • Vriend vanaf € 45 tot € 200 

 • Begunstiger vanaf € 200

 • Ambassadeur vanaf € 1000

 • Mecenas vanaf € 2500 

Als VRIEND VAN KOHA willen we je graag bedanken en ontvang je volgende muzikale & exclusieve extra's:
 

 • Vriend – Nieuwjaarsborrel/concert 

 • Begunstiger - Nieuwjaarsborrel/concert, 2 consumptiebonnen tijdens het jaarlijkse festival, 50% korting op tickets KOHA events

 • Ambassadeur - Nieuwjaarsborrel/concert, 2 consumptiebonnen tijdens het jaarlijkse festival, 2 tickets voor KOHA events, deelname aan een borrel met artiesten tijdens festival

 • Mecenas - Nieuwjaarsborrel/concert, 2 consumptiebonnen tijdens het jaarlijkse festival, 4 tickets voor KOHA events, deelname aan een borrel met artiesten tijdens festival, deelname aan een diner met artiesten rondom festival.

VRIENDEN
PROGRAMMA

KOHA _ Vrienden van KOHA.jpg

HOE WORD IK VRIEND VAN KOHA?

KOHA _ Vrienden van KOHA.jpg

Je wordt al vriend vanaf €45*.

Door het formulier in te vullen machtig je ons het gekozen bedrag jaarlijks – tot wederopzegging – van je rekening af te schrijven.

 

Tip: Omdat Stichting KOHA een culturele ANBI-status heeft, kun je de gift van je inkomstenbelasting aftrekken. Hoe dit werkt, lees je hier.

*zie alle mogelijkheden om vriend te worden in het oranje vak.

DSC04029.jpg

INFORMATIE

Hoe kan ik KOHA steunen?

Dat kan op twee verschillende manieren. Je kunt een eenmalige gift doen of Vriend van KOHA worden (periodieke bijdrage).

Wist je dat een gift aan KOHA aftrekbaar is van de belasting? 

 

KOHA is namelijk een zogenaamde Culturele Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit geeft extra aftrekmogelijkheden. Er zijn twee soorten giften: een eenmalige gift en een periodieke gift gedurende minimaal vijf jaar (Vrienden van KOHA). De aftrekmogelijkheden bij een periodieke gift zijn gunstiger dan bij een gewone gift.

Eenmalige gift

Bij een eenmalige gift geldt een drempelbedrag en een maximum:

 1. Het drempelbedrag is 1% van het drempelinkomen [1], met een minimum van €60. Wat meer is betaald aan giften boven het drempelbedrag mag worden afgetrokken.

 2. Het maximum bedrag dat mag worden afgetrokken is 10% van het drempelinkomen.
   

Omdat wij een culturele ANBI zijn, mag een gift aan onze stichting bij het berekenen van de aftrek verhoogd worden met 25%. Dus als je €100 doneert, mag je €125 aftrekken. Per jaar is de verhoging maximaal €1.250. Deze bovengrens bereik je bij een gift van €5.000; je mag dan €6.250 aftrekken. Geef je meer, bijvoorbeeld €10.000, dan is de aftrek €10.000 + €1.250 = €11.250.

Periodieke gift (Vrienden van KOHA)

 

Als je onze stichting gedurende minimaal vijf jaar wilt steunen, dan is een periodieke gift veel gunstiger. 
 

Net als bij een gewone gift mag jouw periodieke gift verhoogd worden met 25%; ook bij een periodieke gift geldt hiervoor een bovengrens van €1.250. Deze bovengrens is bereikt bij een gift van €5.000 per jaar.
 

Bij een periodieke gift geldt bij de belastingaftrek géén drempel en géén maximumaftrekbedrag. Wel geldt voor de verhoging nog steeds een maximumbedrag van € 1.250.

Meer informatie over het aftrekken van giften bij belastingaangifte vind je op de website van de belastingdienst.

bottom of page