top of page

KOHA'S YOUNG TALENTS | Ryan & Marcus Chen | Piano | Open Podium

In onze short story reeks KOHA's YOUNG TALENTS gaan we in gesprek met jonge talenten die op het KOHA podium hebben gestaan of gaan staan. Hoe voelden zij zich voor een concert? Hoe zijn zij in aanraking gekomen met KOHA? Waar halen zij hun motivatie en inspiratie vandaan? In gesprek met Ryan & Marcus Chen, piano 6 & 9 jaar oud - KOHA's Young Talent bij het Open Podium De broers Ryan & Marcus Chen doen dit jaar al voor de tweede keer aan het Open Podium mee😃 Wat bijzonder dat we jonge talenten vaker op onze podia terug mogen zien💜. Marcus is een super getalenteerde piano speler met veel interesses zoals sport en strategische spelletjes. Hij speelt al sinds zijn vijfde piano en zijn passie heeft indruk op zijn broertje Ryan gemaakt. Tegenwoordig spelen de twee namelijk ook samen concerten, inmiddels al vier keer. Aankomende zondag mogen we weer van hun muziek genieten, we verheugen ons zeer op deze twee musici😃


Vertel ons een beetje over jezelf: Wie zijn jullie, hoe lang zijn jullie al met klassieke muziek bezig?

Ik ben Marcus. Ik ben 9 jaar en ik speel piano sinds ik 5 ben.

Ik ben Ryan. Ik ben 6 jaar en ik speel piano sinds ik 5 ben.

 

Hoe oud waren jullie toen jullie de eerste keer aan het Open Podium mee deden? 

Marcus: Ik was 8 jaar.

Ryan: Ik was 6 jaar.

 

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met het Open Podium? 

Onze piano juf vroeg aan ons of wij mee wilden doen. We vonden heel leuk om mee te doen.

 

Wat was jullie motivatie om jullie aan te melden? 

We vinden het leuk om op het podium piano te spelen. We vinden het wel een beetje spannend, maar hoe meer we oefenen, hoe leuker het wordt.

 

Hebben jullie al eerder al op zo'n soort podium gestaan? 

We hebben wel vaker een piano voorstelling gespeeld, maar vorig jaar was voor ons de eerste keer op Open Podium. 

Hoe zijn jullie je gaan voorbereiden?

We oefenen elke dag thuis. Soms iets langer en soms iets korter. Vaak oefenen we voor het avondeten.

 

Waren jullie zenuwachtig? Konden jullie de avond ervoor goed gaan slapen? 

Marcus: In begin vond ik het wel een beetje spannend. Nu ik vaker op een podium speel vind ik het niet meer zo spannend.

Ryan: Ik vind het nog wel een beetje spannend. Heel spannend zelfs. Ik had wel een beetje moeite de avond ervoor.

 

Als jullie zenuwachtig waren, hoe zijn jullie met dit gevoel omgegaan?

Marcus: Ik concentreer me dan vooral op piano spelen en noten lezen.

Ryan: Ik probeer ook te concentreren op piano spelen.

 

En toen jullie dan eindelijk op het Open Podium stonden, hoe beleefden jullie dit? Hoe voelden jullie je?

Marcus: Ik vond het leuk.

Ryan: Ik vond het spannend, maar ook heel leuk.Waar staan jullie nu met jullie muziek en heeft de deelname aan het Open Podium hieraan kunnen bijdragen?

Marcus: Ik speel nog steeds bijna elke dag piano. Ik zou graag moeilijkere liedjes oefenen.

Ryan: Ik ook.

 

En tenslotte willen we bij KOHA altijd graag weten wat de musici inspireert en wat hun dromen zijn. Zouden jullie dit ook met ons willen delen?

Marcus: Mijn droom is in het Concertgebouw piano te spelen.

Ryan: Ik wil piano spelen met mijn broer.

Wat leuk om wat meer over jullie te weten te komen! Bedankt voor dit gesprek😃 We wensen jullie veel succes en vooral plezier tijdens jullie concert aanstaande zondag💜


 

Als podium voor jong klassiek talent heeft KOHA in de afgelopen 12 jaar al met honderden jonge talenten mogen samenwerken. Dat is een heleboel muzikaal talent dat we hebben mogen zien! Vanaf dit jaar willen we de jonge talenten ook online een podium bieden.


Van velen hebben we gehoord dat zij het zo inspirerend vinden om van andere jonge talenten te horen en te lezen hoe hun muzikale pad eruit ziet. Ook al ontmoet je andere musici in de muziekschool, op concerten of naast je in een orkest, kun je je weleens alleen voelen tijdens alle uren oefenen, alleen met je instrument. Lees hier over andere jonge talenten en jonge musici die niet meer zonder muziek kunnen. Heb je zelf een idee? Een wens? Of denk jij dat wij écht even dit jonge talent van KOHA moeten spreken? Mail ons: info@stichtingkoha.nl

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page