top of page

NIEUWJAARSCONCERT 2024

Op 17 januari 2024 luidden we het nieuwe jaar in met het KOHA Nieuwjaarsconcert - en wat was het fantastisch!


Het publiek genoot enorm van KOHA’s jonge talenten uit 2023 & 2024; Vincent Opheikens, Helena Mulder, Sijbrand Loot, Fama Koning en Kurt Falzon!


De avond begon met de warme klanken van de klassieke gitaar. De drie jonge talenten van de Sweelinck Academie, Vincent Opheikens, Sijbrand Loot & Helena Mulder (v.l.n.r) lieten met een afwisselend programma het publiek horen hoe veelzijdig dit instrument is.




Helena Mulder

 A. Barrios: La Catedral

 – Andante religioso

 – Allegro solemne



Sijbrand Loot

 M. Llobet (1878-1938): El testament d’Amelia

A. Barrios (1885-1944): Las abejas



Vincent Opheikens

 J. Rodrigo (1901-1999): En los trigales

 F. Tárrega (1852-1909): Recuerdos de la Alhambra


''Wil je geïntroduceerd worden in de magische gitaarwereld van de beroemde Spaanse componist Rodrigo, kan ik je verzekeren dat je, bij de hand genomen door deze drie jonge fantastische gitaartalenten, volledig aan je trekken komt. Ik was zeer onder de indruk, gegrepen door hun intense en virtuoze, soms melancholische en intieme spel.'' - Tatiana Chevtchouk, artistiek leider KOHA


Deze gitaristen zien wij op zaterdag 21 september tijdens ons festival Klassiek op het Amstelveld 2024 terug. Save the date!




Het concert werd vervolgd met een heel bijzonder optreden van Fama Koning! Naast dat zij het publiek liet genieten van de mooie klanken met haar cello, verraste zij ook iedereen met haar prachtige stem. Fama is een bekend gezicht van KOHA, zij trad tijdens de afgelopen editie op zaterdagmiddag op tijdens het concert KOHA's jonge Talenten.



Fama Koning

G. Fauré – Après un rêve

C. Saint Saens – Celloconcert in a-mineur, deel 1

F. Koning – Ontmoeting aan zee

A. Piazzolla – Libertango


''Fama is een musicus in hart en nieren. Zij kan als geen ander het publiek meenemen in haar wereld met haar stem en haar instrument. Haar warmte en passie zijn bijna tastbaar. Houd deze naam in de gaten, want ik denk dat wij van haar nog veel gaan horen in de toekomst.'' - Tatiana Chevtchouk, artistiek leider KOHA



De avond werd afgesloten met één van de Spotlight Concours winnaars van 2023, Kurt Falzon. Hij speelde met passie en temperament en bewees opnieuw waarom de jury van het Spotlight Concours hem uitkoos om samen met het Concertgebouw Kamerorkest te spelen tijdens Klassiek op het Amstelveld 2023.



Kurt Falzon

L. van Beethoven – Sonate No. 1 voor viool in D-Majeur, 1e deel

A. Dvorak – Romance in f-mineur

E. Elgar – Salut d''Amour in E-Majeur


''Met Kurt heb ik kennis gemaakt toen hij meedeed aan het Spotlight Concours. Ik was meteen onder de indruk van zijn oprechte en open spel. Hij wist mij onmiddellijk te raken.'' - Tatiana Chevtchouk, artistiek leider KOHA


In een gesprek met de presentator Ab Nieuwdorp vertelde Kurt Falzon wat KOHA, het winnen van de Spotlight Concours en het optreden tijdens het festival voor hem heeft betekend.




 

We danken alle vrienden van KOHA en bezoekers voor de fijne sfeer en de mooie gesprekken na het concert! We genoten van de mooie gesprekken die ontstonden tussen het publiek onderling en tussen het publiek en de jonge talenten 💜 De avond liet op deze manier goed zien waar KOHA voor staat: het bieden van het podium aan jong klassiek talent! Dank ook aan Stadsherstel Amsterdam voor de warme ontvangst in de prachtige Amstelkerk!

Comments


bottom of page